بسم الله الرحمن الرحيم
سؤال: دختري هستم اصلا رابطه ام با پدر و مادرم خوب نيست. به نظر شما چه کار کنم؟ حتي سر موضوع کوچکي با هم دعوا مي کنيم. چه کار کنم که بتوانم از زحمات پدر و مادرم قدرداني کنم؟
جواب: خدمت به پدر و مادر از بهترين خصلت هاي يک انسان است. وقتي شما به والدين خود خدمت مي کنيد، نه تنها عمرتان طولاني مي گردد و روزيتان زياد ميشود، بلکه زمينه ي بخشش گناهان گذشته ي شما را هم فراهم مي آورد.
براي اين که بتوانيد به پدر و مادر خود احترام بگذاريد بايد به اين دو اصل توجه کنيد: اصل «محبت» و اصل «تکريم».
براي موفقيت در «اصل محبت»، مراقب افکار خود باشيد و خاطرات منفي را در ذهن خود پرورش ندهيد. پدر و مادر شما را به دنيا آورده و براي شما زحمت هاي بسيار زيادي کشيده اند. دوران طاقت فرساي بارداي و سختي هاي وضع حمل، براي مادر و نيز کار بيرون از خانه ي پدر، کافي است که يک عمر مديون محبت و فداکاري آن ها باشيد. با همين ديد به چهره ي آن ها نگاه کنيد و بدانيد که اين نگاه براي شما عبادت است و موجب تقويت بيشتر مهر و محبت شما به آن ها خواهد شد.
براي موفقيت در «اصل تکريم» خوب است به ياد داشته باشيم که پدر و مادر، حق بزرگي به گردن ما دارند و به همين خاطر بايد احترام آن ها را رعايت کنيم. ما معمولا احترام غريبه ها را به خوبي حفظ مي کنيم و سعي مي کنيم در مواجهه با آن ها رعايت ادب را داشته باشيم و توقع خود را هم پايين بياوريم. به عنوان مثال وقتي خانم مدير به منزل شما بيايد رفتار شما کاملا تغيير خواهد کرد و مراقب هستيد که رفتار اشتباهي از شما سر نزند؛ اما چرا در برابر پدر و مادر اين گونه نيستيم؟! ميدانيد اگر در برابر پدر و مادر اين گونه بوديد به خاطر اين کار از بندگان خوب خداوند به شمار مي رفتيد و غرق در درياي رحمت او مي شديد؟ براي اين که بتوانيد به والدين خود با ديد احترام و تکريم بنگريد، براي مدتي در تصور خود آن ها را فرض کنيد و با اين تصوير به آن ها بنگريد. چه مي بينيد؟ قطعا مي بينيد که انتظارتان از آن ها پايين تر آمده و به جاي اين که روحيه ي دستوري در شما حاکم باشد، روحيه ي تکريم والدين و طاعت پذيري از آن ها در شما تقويت شده است.
مردي مادر پير و ناتوان خود را بر دوش گرفته و به طواف مشغول بود. در همين هنگام خدمت پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) رسيد و عرض کرد: آيا با اين کار، حق مادرم را ادا کرده ام؟ پيامبر فرمود: «نه! حتي يک نفس او را هم جبران نکرده اي».
با دو اصل «محبت» و «احترام» مي توانيد زمينه ي قدرداني از زحمات آن ها را در خود فراهم آوريد. در واقع بايد به گونه اي رفتار کنيد که آن ها از صميم قلب از شما راضي باشند و شما را دعا کنند.
۱) در محضرر پدر و مادر خود را کودکي بيش نبينيد. اگر اين گونه باشيد، به راحتي مي توانيد مطيع آن ها باشيد.
۲) ز مراء و بگو مگو با پدر و مادر جدا خودداري کنيد. اصولا سعي کنيد در رفتار با والدين، روي حرف آن ها حرفي نزنيد و در مقابل آن ها موضع گيري منفي نداشته باشيد. البته در مواردي که سکوت شما موجب بروز مفسده اي مي شود، سعي کنيد را رعايت نهايت احتياط و ادب با آن ها صحبت کنيد.
۳) ارزش خدمت به پدر و مادر از تهجد و نماز شب هم بالاتر است. بنابراين در خانه کمک خوبي براي پدر و مادر باشيد. به عنوان مثال وقتي احساس مي کنيد کاري روي زمين مانده، فرصت را مغتنم شمرده و با انجام آن باري را از دوش مادر برداريد. وقتي پدر به منزل مي آيد با سلام گرم و خسته نباشيد گويي از او استقبال کرده و با آوردن چاي يا ميوه خستگي را از تن او بيرون کنيد. سعي کنيد در همه ي شئون زندگي خود اهل قناعت بوده و قبل از آن که خواسته اي را مطرح کنيد تشکر و قدرداني خوبي از زحمت هاي گذشته ي آن ها داشته باشيد.
https://www.hamandishi-dini.ir/?p=1537
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
سلام
خیلی ممنون.خداخیرتون بده