بسم الله الرحمن الرحيم
سؤال: براي چه بايد مرجع تقليد داشته باشيم؟
جواب: ما انسان ها در زندگي روزمره ي خود به علوم مختلفي نيازمنديم و براي بهره مندي از اين علوم هم بايد سال ها تلاش و کوشش داشته باشيم تا بتوانيم تخصص لازم در آن حوزه را کسب کنيم.
اين علوم آن قدر وسيع و متنوع هستند که متخصص شدن در همه ي آن ها براي يک انسان امري محال و غير ممکن است. پس تنها راه حلي که باقي مي ماند اين است که در حوزه ي تخصص خود به نظر خود عمل کنيم و در حوزه هاي ديگر که تخصص لازم را در مورد آن نداريم به متخصص آن علم مراجعه کنيم و به اصطلاح از نظر او تقليد کنيم. اين مسأله امري عقلايي و مسأله اي کاملا واضح است، و هيچ عاقلي نمي تواند منکر آن شود.
از طرفي خداوند متعال به واسطه ي پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) احکام زندگي و راه سعادت را به ما اعلام کرده است. استخراج دقيق اين احکام از قرآن و روايات اهل بيت عصمت و طهارت (عليهم السلام) هم نيازمند به دست آوردن تخصص لازم است. به چنين متخصصيني در اصطلاح مجتهد مي گويند.
پس همه ي ما در حوزه هايي که تخصص نداريم به متخصص آن رشته مراجعه کرده و به اصطلاح از او تقليد مي کنيم. مثلا يک پزشک در احکام شرعي خود به کارشناس ديني مراجعه کرده و از او تقليد مي کند و يک کارشناس ديني هم در امور پزشکي خود به پرشک مراجعه کرده و به اصطلاح از او تقليد مي کند.
حاصل کلام اينکه با توجه به اهميت احکام شرعي و تآثير آن در زندگي دنيوي و اخروي ما، در صورتي که از تخصص لازم و منطقي در اين حيطه بي بهره باشيم، بايد به يک کارشناس و متخصص ديني ـ مرجع تقليد ـ مراجعه کنيم و در راستاي آگاهي و عمل به احکام شرعي، از علوم و دانسته هاي وي بهره مند شده و از او تقليد نماييم.
https://www.hamandishi-dini.ir/?p=1805