بسم الله الرحمن الرحيم
برگرفته از کتاب «شیعه در روایات اهل سنت» نوشته ی «احمد نباتی» مدیر سایت
تصريح به ولايت علي (عليه السلام) در قرآن و روايات
دلیل سوم ـ مهمانی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در اوایل بعثت.
در اوایل اسلام که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) مأمور شد، دعوت به دین خدا را ابتدا از میان آشنایان خود شروع کند و به همین دلیل آن ها را به خانه ی خود دعوت کرد به آن ها فرمود: «کدامیک از شما پشتیبان من خواهد بود تا برادر و وصی و جانشین من در میان شما باشد؟». پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) سه بار این سخن را تکرار کرد؛ امّا در هر سه بار، تنها علی (علیه السلام) ـ که نوجوانی بیش نبود ـ آمادگی خود را اعلام کرد.
بعد حضرت فرمود: «ای مردم! این جوان، برادر و وصی و جانشین من در میان شماست…»[۱]
توجه: این سخن از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) یک قضیهی حقیقیه است، و چون حضرت با علم خود می دانستند که در این جریان کسی جز علی اعلام آمادگی نمی کند، خواستند تا از فرصت استفاده کنند تا برای اولین بار موضوع خلافت علی را به همه گوشزد کنند. امری که در تمام طول رسالت خود به کرّات با مردم در میان گذاشتند، آن هم به گونهای که برای هیچ کس جای هیچ گونه تردیدی باقی نماند که خلیفه ی بعد از حضرت رسول (صلی الله علیه و آله)، علی (علیه السلام) می باشد.
[۱] . تاریخ طبری، ج۲، ص۶۲ و۶۳ و تاریخ کامل، ج۲، ص۴۰ و۴۱ و مسند احمد حنبل، ج۱، ص۱۱۱ و شرح نهج البلاغهی ابن ابی الحدید، ج۱۳، ص۲۱۰ و متّقی در کنز العمال، ج۶، ص۳۹۲ و ۳۹۸٫
https://www.hamandishi-dini.ir/?p=664