
بسم الله الرحمن الرحيم
هر چیزی چهره و علامتی دارد و چهره ی دین داری ما نماز است. نماز در واقع نماد و پرچم دین ما است، که با آن می توان دین داری خود را به نمایش گذاشت.
پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله ) می فرماید: «برای هر چیزی چهره و نمادی است و نماد دین شما نماز است.»[۱]
دغدغه ی بسیاری از مردم این است که چگونه از شرّ شیطان در امان باشند؟ نماز به منزله ی قلعه ی محکمی است که انسان را از یورش های شیطان در امان میدارد. کسی که به نماز پناه ببرد و نماز را در زندگی خود اقامه کند، در دام شیطان گرفتار نشده و از صراط مستقیم خارج نمی گردد.
امیرالمؤمنین (علیه السلام) می فرماید: «نماز قلعه ای است در برابر یورش های شیطان.»[۲]
فقر ذاتی ما اقتضا دارد تا همواره محتاج رحمت الهی باشیم. رحمت الهی زندگی را به کام انسان شیرین کرده و موجب می شود تا از کنار مشکلات به راحتی عبور کند. کسی که غرق در رحمت الهی است هیچ گاه دچار سرگردانی و تحیّر نشده و همواره راه نجات از سختی ها و خروج از تنگناها و گرفتاری های زندگی را فرا روی خود خواهد دید.
امیرالمؤمنین (علیه السلام) می فرماید: «نماز، رحمت خداوند را به سوی انسان سرازیر می کند.»[۳]
نماز ارتباط خاص با خدای متعال و راز و نیاز در درگاه او است. روی همین اساس، محبوب ترین اعمال در نزد خدای متعال نماز است. این میزان اهمیّت در نماز اقتضا دارد تا آخرین وصیتی که بر زبان همهی انبیای الهی جاری می شود توصیه به اقامه ی نماز باشد.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: «محبوب ترین اعمال نزد خدای متعال نماز است و نماز آخرین وصیت همه ی انبیای الهی بوده است.»[۴]
امیرالمؤمنین (علیه السلام) در وصیت خود می فرماید: «شما را به خدا، شما را به خدا در مورد نماز؛ چرا که نماز ستون دین شما است.»[۵]
[۱] . رسول الله ( صلی الله علیه و آله ): «لِکُلِّ شیءٍ وَجهٌ وَ وَجهُ دینِکم الصَّلاۀ». (الکافی، ج۳، ص۲۷۰٫)
[۲] . الإمام علی (علیه السلام): «الصَّلاۀ حِصنٌ مِن سَطَواتِ الشَّیطان.» (غررالحکم، ح۳۳۴۳)
[۳] . الإمام علی (علیه السلام): «الصَّلاۀُ تَستَنزِلَ الرَّحمَۀ.» (غررالحکم، ح۳۳۴۱)
[۴] . الإمام الصادق (علیه السلام ): «أحبُّ الأعمال إلی الله عزوجل الصلاۀ، و هی آخر وصایا الأنبیاء.» (من لایحضر، ج۱، ص۲۱۰٫)
[۵] . الإمام علی (علیه السلام): «اللهَ اللهَ فی الصلاۀ؛ فإنَّها عمودُ دینکم.» (من لایحضر، ج۴، ص۱۸۹٫)
https://www.hamandishi-dini.ir/?p=1430