بسم الله الرحمن الرحیم
نماز، در خانۀ دوست
برگرفته از کتاب پیوند جوان با نماز ـ نوشته مدیر سایت
تا جایی که میتوانید سعی کنید نمازهای خود را در مسجد و به جماعت بخوانید. مسجد، خانۀ خدا در روی زمین است که نورانیت و برکت فوق العادهای برای شما خواهد داشت. در این زمانه ای که دنیا بیش از هر وقت دیگری خودنمایی می کند، و هر جا میرویم بساط دنیادوستی و شیفتگی به دنیا پهن است، بهترین جایی که در آن خبر چندانی از دنیا نیست، مسجد است. مسجد، بهترین جایی است که در آن میتوانیم، لحظاتی را به دور از هیاهوی دنیا سپری کنیم، و دل خود را با نسیم یادخدا نوازش دهیم.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: «بر شما باد به رفت و آمد در مساجد. همانا مسجدها خانه های خداوند در روی زمین هستند. کسی که با طهارت وارد خانۀ من شود، خداوند وی را از گناهانش شستشو میدهد و نام او را در لیست زائرین خود می نویسد. در مسجد تا میتوانید نماز بخوانید و دعا کنید، و در مکان های مختلفی از مسجد نماز بگذارید؛ چرا که هر مکانی در روز قیامت برای نمازگزار شهادت می دهد».[۱]
در روایات، پاداش های بسیار زیادی برای حرکت به سوی مسجد و نیز شرکت در نماز جماعت ذکر شده، که چنین فضیلت هایی را در مورد نماز فرادی نمی توان یافت.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: «کسی که به سوی مسجدی حرکت کند، قدم هایش را بر هیچ چیزی نمی گذارد، مگر اینکه تا زمینه ای هفت گانه از طرف او تسبیح می گویند».[۲]
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) هم می فرماید: «همانا کسی که به سوی مسجدی حرکت کند تا در آنجا نماز جماعت بخواند، در مقابل هر قدمی که برمی دارد، هفتادهزار حسنه برای او نوشته می شود، و به همان مقدار هم بر درجات وی افزوده می گردد. اگر در این حالت از دنیا برود، خداوند متعال، هفتادهزار فرشته می فرستد، که او را تا قبر همراهی کنند. آن فرشتهها به او بشارت و شادباش می گویند، انیس تنهایی او میشوند، و تا روز قیامت برای وی استغفار می کنند».[۳]
اگر تعداد مأمومین در نماز جماعت از ده نفر فراتر رود، پاداش نماز شما آنچنان چشمگیر است، که تنها خدای متعال حد و اندازۀ آن را میداند.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) می فرماید: «کسی که نمازهای پنج گانۀ خود را به جماعت بخواند، به او گمان خیر ببرید».[۴]
همچنین پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) در رابطه با ارزش اقتدا به روحانی عالم میفرماید: «کسی که به امام جماعت عالم اقتدا کند، گویا به من و به ابراهیم خلیل الرحمان اقتدا نموده است».[۵]
برخی از مردم، در خلوت و تنهایی، روحیۀ دین مداری خوبی دارند، اما وقتی وارد جامعه می شوند، یا زمانی که با دیگران به معاشرت می پرداختند، به راحتی رنگ می بازند و از یاد خداوند غافل می شوند! نماز جماعت در خانۀ خدا، دین داری در متن جامعه و در میان مردم است. کسی که در مسجد و در کنار مردم نماز میخواند، به تدریج عادت میکند تا در متن جامعه هم گرفتار غفلت نشود و در هر شرایطی دین و ایمان خود را حفظ کند.
[۱] . قال الصادق (علیه السلام): «عَلَيْكُمْ بِإِتْيَانِ الْمَسَاجِدِ فَإِنَّهَا بُيُوتُ اللَّهِ فِي الأرْضِ وَ مَنْ أتَاهَا مُتَطَهِّراً طَهَّرَهُ اللَّهُ مِنْ ذُنُوبِهِ وَ كُتِبَ مِنْ زُوَّارِهِ فَأكْثِرُوا فِيهَا مِنَ الصَّلاةِ وَ الدُّعَاءِ وَ صَلُّوا فِي الْمَسَاجِدِ فِي بِقَاعٍ مُخْتَلِفَةٍ فَإِنَّ كُلَّ بُقْعَةٍ تَشْهَدُ لِلْمُصَلِّي عَلَيْهَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ». (صدوق، الامالی، ص۳۵۹)
[۲] . قال النبی (صلی الله علیه وآله): «مَنْ مَشَى إِلَى الْمَسْجِدِ لَمْ یَضَعْ رِجْلَیْهِ عَلَى رَطْبٍ وَ لا یَابِسٍ إِلاّ یُسَبِّحُ لَهُ إِلَى الأرَضِینَ السَّابِعَةِ».
(ابن بابویه، من لایحضره الفقیه، ج۱، ص۲۳۳)
[۳] . قال النبی (صلی الله علیه وآله): «اَلا وَ مَنْ مَشَى إِلَى مَسْجِدٍ یَطْلُبُ فِیهِ الْجَمَاعَةَ کَانَ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ سَبْعُونَ ألْفَ حَسَنَةٍ وَ یُرْفَعُ لَهُ مِنَ الدَّرَجَاتِ مِثْلُ ذَلِکَ فَإِنْ مَاتَ وَ هُوَ عَلَى ذَلِکَ وَکَّلَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ سَبْعِینَ ألْفَ مَلَکٍ یَعُودُونَهُ فِی قَبْرِهِ وَ یُبَشِّرُونَهُ وَ یُؤْنِسُونَهُ فِی وَحْدَتِهِ وَ یَسْتَغْفِرُونَ لَهُ حَتَّى یُبْعَث».
(ابن بابویه، من لایحضره الفقیه، ج۴، ص۱۷)
[۴] . عن النبی (صلی الله علیه وآله): «مَنْ صَلَّى الْخَمْسَ فِي جَمَاعَةٍ فَظُنُّوا بِهِ خَيْراً».
(کلینی، الکافی، ج۳، ص۳۷۱)
[۵] . عن النبی (صلی الله علیه وآله): «مَنْ صَلَّى خَلْفَ إِمَامٍ عَالِمٍ فَكَأنَّمَا صَلَّى خَلْفِي وَ خَلْفَ إِبْرَاهِيمَ خَلِيلِ الرَّحْمَنِ».
(محدث نوری، مستدرک الوسائل، ج۶، ص۴۷۳)
https://www.hamandishi-dini.ir/?p=5940