بسم الله الرحمن الرحيم
سؤال: چرا دخترها بايد حجاب داشته باشند؟ چرا اين اندازه که به دخترهاي گير ميدن به پسرها گير نميدن و به اونا نميگن حجاب داشته باشين؟
جواب: اگر کمي دقت داشته باشيم متوجه مي شويم که حجاب براي آقايان هم وجود دارد. يعني مردها هم حق ندارند هر نوع لباسي بپوشند و با هر پوششي نزد نامحرم حاضر شوند؛ اما در عين حال مي پذيريم که حجاب خانم ها بيشتر از آقايان است.
اما علت حجاب و پوشش بيشتر در خانم ها چيست؟ حجاب براي خانم ها علت هاي زيادي دارد که از باب اختصار به برخي از آن ها اشاره ميکنم:
* از لحاظ ژنتيكي در زنان ژن (xx) وجود دارد، و در مردان ژن (xy). ژن (x) جنبهي عاطفيِ زن را قوي مي كند و به بدن او ساختار زنانه ميبخشد و ژن(y) هم به بدن ساختار مردانه مي دهد. يکي از ويژگي هايي که در ساختار مردانه ي مرد وجود دارد اين است که تحمل پذيري او را در مواجهه با مسائل جنسي، پايين تر مي آورد و موجب مي شود تا زودتر از خانم ها تحريک شود. روي همين اساس است که خداوند متعال، حجاب را براي خانم ها واجب کرده است تا در معرض نگاه هاي دزدانه ي جنس مخالف قرار نگيرند. حجاب موجب مي شود تا خانم ها با آرامش زندگي کنند و به راحتي مشغول فعاليت هاي فردي و اجتماعي خود باشند.
* با توجه به نکته بيان شده زن از لحاظ جسمي لطافت و زيبايي و جذابيت بيشتري دارد؛ به همين دليل بيشتر مورد توجه و نگاه ديگران است. در حالي که مرد اينگونه نيست. از همين رو بايد مراقب باشد اين زيبايي و لطافت او وسيله جذب نامحرمان و هوس بازي افراد هوس باز قرار نگيرد. حجاب براي زن وسيله اي براي حفظ او از تيرهاي زهرآلود نگاه هاي هوس بازان و جلوگيري از سوء استفاده ديگران است.
* حجاب اين فرصت را به خانم ها مي دهد تا بتوانند توانمندي هاي خود را به نمايش بگذارند. اگر حجاب نباشد خانم ها جسم خود را به عنوان توانمندي مطرح مي كنند، و همهي ارزش هاي خود را در فيزيك جسمي خود مي بينند. در اين جامعه خانم هايي كه تنها كمالشان قيافه اي زيباست احساس افتخار ميكنند و در مقابل خانمي كه از جهت علمي توان وافري دارد، اما از جهت ظاهري در سطح متوسطي است احساس نقص و كمبود ميكند.
* اگر حجاب نباشد کانون بسياري از خانواده ها از هم پاشيده مي شود. وقتي دختر و پسري با يکديگر پيمان زناشويي مي بندند، بايد همه ي محبت جنسي خود را فقط براي يکديگر قرار دهند و مراقب دزدهاي محبت باشند. وقتي مرد صد درصد از محبت مردانگي خود را براي همسرش گذاشت و وقتي زن هم متقابلا همه ي محبت زنانگي خود را براي همسرش گذاشت، کانون خانواده ي آنها کانوني گرم و صميمي خواهد بود، اما اگر از شدّت اين محبت کاسته شد، به همان نسبت اختلاف و ناسازگاري در ميان آن ها شکل خواهد گرفت. يکي از مهمترين عواملي که موجب کاهش اين محبت است، دزدهاي محبت جنسي مي باشند. وقتي خانمها با هر پوششي وارد کوچه و بازار شوند، ممکن است چشم مردها به آنها بيفتد و به دنبال خود مقداري از محبت مردانه ي مرد، صرف آن خانم غريبه شود. حال وقتي اين مرد نزد همسرش بر مي گردد او را در حالي ملاقات مي کند که مقداري از محبت مردانگي خود را در نگاه هوس آلود به زن هاي ديگر از دست داده است. چنين اتفاقي در مورد همسر همين آقا هم ممکن است رخ دهد. يعني اگر اين خانم شوهردار بخواهد بدون توجه به حجاب اسلامي، از خانه بيرون رود؛ نگاه هاي تحقيرآميز و غريزي ديگران را متوجه خود خواهد ديد. چنين خانمي ممکن است در جواب اين توجه نامحرم و ابراز لطف آن ها مقداري از محبت زنانگي خود را صرف آن ها کند. در اين صورت او هم در حق همسرش کوتاهي کرده و نمي تواند آنگونه که بايد به او ابراز لطف کند.
حال اگر خانم ها با حجاب اسلامي از خانه بيرون روند و مقابل نامحرم حريم خود را حفظ کنند، کمتر شاهد بروز چنين اختلاف هايي در کانون خانواده ها خواهيم بود.
توجه: براي مطالعه ي بيشتر پيرامون تلازم بي حجابي با مشکلات خانوادگي، مي توانيد به کتاب «در غرب چه ميگذرد» نوشته ي آقاي منوچهر دبيرسياقي مراجعه فرماييد.
http://www.hamandishi-dini.ir/?p=1565
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
سلام حاج اقا ….خسته نباشید…..
ببخشی به ما سفارش شده از نشان دادن زینت هامون بپرهیزیم ایا کسی که حجاب داره و گیره ی کوچیک قشنگی رویروسری ش میزنه باز هم از زینت ها محسوب میشه یا نه ……
سلام بر شما
معیار صدق زینت، عرفی است.
یعنی اگر عرف متشرعین بگویند: “زینت کرده ای،” باید این کار را ترک کنید.
اما اگر بگویند، زینت محسوب نمی شود، اشکالی ندارد.
ببخشید میشه خیلی ساه تر بیان کنید…الان استفاده کنم یا نه ….ممنون
بنده نمی تونم بگم که این کار زینت محسوب میشه یا نه.
به همین دلیل است که گفتم به عرف متشرعین مراجعه کنید.
یعنی از کسانی که در دینداری خود دقت دارند، سؤال کنید که این کار زینت است یا خیر؟
البته از نظر اخلاقی توصیۀ بنده ایت است که وقتی شک دارید چیزی زینت است یا نه، سعی کنید از آن را کنار بگذرید و چنین کاری به تقوا نزدیکتر است.
موفق باشید.
ممنونم……سلامت باشید …