بسم الله الرحمن الرحيم
سؤال: چرا ما بايد التماس به ائمه کنيم تا چيزي را به ما بدهند, قبلا به بت ها التماس مي کردند و لااقل آن را مي ديدند، ولي ما حتي آن ها را نمي بينيم و انتظار به برآورده شدن حاجات داريم؟!
جواب: بتها موجوداتي بودند که براي بت پرستان، هيچ نفع و ضرري نداشتند. به همين دليل انتظار برآورده کردن حاجت از طرف بت ها، انتظاري نابخردانه و غير معقول بود. اما ائمه ي معصومين (عليهم السلام) بندگان مقرب درگاه الهي هستند. آن ها کساني هستند که به خاطر شدت ايمان و تقوايي که دارند در درگاه خداي تعالي جايگاهي ويژه داشته و همه ي کمالات انساني را بدست آورده اند. اين بزرگواران از يک طرف راهنمايي و الگويي بسيار خوب براي زندگي ما هستند، و از طرف ديگر شفيع خوبي در پيشگاه خداوند، براي جلب رحمت الهي به سوي ما مي باشند. به همين دليل ما در مشکلات و گرفتاري هاي خود به آن ها پناه مي بريم و از آن ها کمک مي گيريم. توجه داشته باشيم که ائمه ي معصومين (عليهم السلام) با وجودي که از به ظاهر دنيا رفته اند، و ما از نعمت ديدار آن ها محروم هستيم، اما در واقع نزد خداوند متعال زنده هستند و شاهد بر اعمال و رفتار ما مي باشند. خداوند متعال در قرآن کريم مي فرمايد: «گمان نکنيد کساني که در راه خدا کشته شده مرده اند، بلکه آن ها زنده هستند و نزد خداوند روزي مي خورند».[۱] آن ها به همه ي نيازهاي ما توجه داشته و درخواست هاي ما را نشنيده نمي گذارند.
مطلب ديگر: همان گونه که مراجعه به پزشک در هنگام بيماري و درخواست معالجه ي بيماري از او نشانه ي رشد عقلي، و مراجعه نکردن به پزشک متخصّص و درمان خودسرانه و غير عالمانه ي بيماري، نشانه ي کم خردي انسان مي باشد؛ درخواست از اهل بيت عصمت و طهارت (عليهم السلام) و التماس به آن ها هم نشانه ي رشد عقلي ما در شناخت راه رسيدن به خداي متعال مي باشد. آنها واسطه ي فيض الهي، و وسيله اي هستند تا ما را به قرب الهي نزديک کنند. در قرآن کريم آمده است: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ ابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسيلَة؛ اى كسانى كه ايمان آورده ايد، از خدا (مخالفت فرمان خدا) پروا كنيد و وسيله اي براي تقرب به او بجوييد».[۲] معصومين (عليهم السلام) وسيله ي تقرب به درگاه الهي هستند و کساني هستند که در قرآن دستور داده شده تا به آن ها متمسّک شويم.
http://www.hamandishi-dini.ir/?p=1801