
بسم الله الرحمن الرحيم
در زمان ظهور حضرت بقیۀ الله (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دنیا چهره ی جدیدی به خود می گیرد و حضرت که معدن علم الهی هستند، بشر را از سرچشمه ی علوم و معارف الهی سیراب می کنند. امروزه بسیاری از آموخته های بشر، دانش هایی است که نه تنها در مسیر رشد و تعالی انسان نیست، بلکه روز به روز بشر را از خداوند و هدف از خلقت خود دورتر می کند. علم و دانشي که حضرت در اختیار بشر قرار می دهد، در مسیر فطرت خدا جوی بشری است و هر چه بشر از آن علم بهره ی بیشتری ببرد به همان اندازه به خداوند متعال نزديك و نزدیکتر می شود. از طرف دیگر طواغیت و زر مداران به انگیزه ی رسیدن به مطامع دنیوی خود مانع اصلی حرکت جامعه به سوی رشد تعالی بوده اند. حضرت با برقراری حکومت عادله ی خود موانع رسیدن بشر به رشد و تعالي را برطرف کرده و مسیر جامعه را در صراط مستقیم قرار می دهد.
در روایتی که توشه ی معراج پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله) است چنین آمده است:
«وَ بِالْقَائِمِ مِنْكُمْ أَعْمُرُ أَرْضِي بِتَسْبِيحِي وَ تَقْدِيسِي وَ تحليلي [تَهْلِيلِي] وَ تَكْبِيرِي وَ تَمْجِيدِي»[۱] ـ به وسیله ی قائمِ از شما، زمین را با «تسبیح» و «تقدیس» و «تحلیل» و «تکبیر» و «تمجید» خود آباد می کنم.
بندگان صالح خداوند که همه ی همّ و غمّ خود را در رسیدن به کمال و سعادت می دیدند به دلیل مواجهه با موانع حاکم در دنیا به طور طبیعی نتوانسته اند به مقدار زیادی از کمالات خود دست یابند و با همین حال از دنیا رفته اند. خداوند متعال آرزوی قلبي این مؤمنین را برآورده کرده و بعد از ظهور حضرت حجت به آن ها اختیار مي دهد تا در عالم برزخ بمانند و يا اين كه به دنيا برگردند و در بستر بندگي و عبوديت به كمالات بالاتري دست بايند.
از سوی دیگر بسیاری از ظالمان و ستمگران عالم بدون این که عقوبت دینوی اعمال خود را ببینند از دنیا رفته اند و حکم خداوند در مورد آن ها اجرا نشده است. وسعت عدالت گستری حضرت حجت (عليه السلام) تا اندازه ای است که در زمان ظهورش حتی حیوانات هم نمیتوانند به انسان ها و حیوانات دیگر ظلم کنند. اين گستره زمان را هم كنار مي گذارد و شامل حال برخي از ظالميني كه صدها سال قبل هم مي زيسته اند خواهد شد. در حکومت عادله ی حضرت، برخی از اين ظالمین ـ از روي اجبار ـ به دنیا بازگردانده می شوند، تا قبل از عقوبت اخروي، عقوبت دنیوی کارهای زشت و پلید خود را بچشند.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: «لَا يَرْجِعُ إِلَّا مَنْ مَحَضَ الْإِيمَانَ مَحْضاً أَوْ مَحَضَ الشِّرْكَ مَحْضاً»[۲] فقط دو گروه به دنیا برمیگردند. کسانی که ایمان محض داشته اند و کسانی که در شرک محض بوده اند.
http://www.hamandishi-dini.ir/?p=370