
بسم الله الرحمن الرحیم
سلسله درس هایی از ازدواج
تناسب عاطفي
انسان ها را می توان از جهت عاطفی به سه گروه. به شدت عاطفی، متوسط و غیرعاطفی تقسیم کرد. گروه سوم در اصطلاح سرد و بی روح هستند. رعایت تناسب در مسائل عاطفی کاملا ضروری است چرا که زندگی با افراد غیر عاطفی برای کسانی که در گروه اوّل یا دوم قرار دارند سخت و طاقت فرساست.
به عنوان مثال: خانمی می گفت: ده سال است که با همسرم زندگی می کنم؛ اما برای یک بار هم که شده با الفاظ عاطفی مرا خطاب نکرده. یک بار هم به من ـ که همسرش هستم ـ نگفته «دوستت دارم!» حالا ماندهام که با این همسر چگونه زندگی را ادامه بدهم!
آقایی هم می گفت: وقتی خانمم مریض میشود مدام دور او می گردم و از هیچ اقدامی برای کمک به او دریغ نمی کنم. وقتی دلگیر می شود با هر روشی که شده غصه ها را از او دور میکنم؛ اما همسرم این گونه نیست. وقتی بیمار میشوم، احوالی از من نمی پرسد و به کارهای روزمره ی خود می پردازد. نهایت لطف او این است که بگوید داروهایت را بخور تا خوب شوی! وقتی در اثر مشکلات بیرون از خانه به منزل می آیم اعتنایی به من نمی کند و با دیدن چهره ی درهم کشیده ی من خود نیز چهره در هم کشیده و مشکلات خود را به یاد آور می شود.
خانمی دیگری می گفت: سالهاست با همسرم زندگی می کنم. شوهرم وقتی به خانه میآید سراغ بچه ها رفته و با آن ها بازی می کند؛ اما احوالی از من نمی پرسد. در تمام مدت زندگی محبت چندانی از او ندیده ام تا چه برسد به این که بخواهد با الفاظ عاطفی و محبت آمیز با من رفتار کند. وقتی به او اعتراض می کنم، با نهایت تعجب می گوید: مگه به زن هم محبت می کنند؟! این حرف ها چیه می زنی؟ رفتار من هیچ مشکلی نداره و همینه که هست.
ذکر دو نکته:
- برخی از مردم عاطفی هستند اما از توانایی ابراز عواطف خود بی بهره هستند. یعنی همسر خود را دوست داشته و به او علاقمند هستند ولی نمی دانند محبت خود را چگونه به او ابزار نمایند.
- در برخی از مشاوره ها که می دیدم آقا یا خانم مبتلا به فساد اخلاقی و ارتباط با جنس مخالف شده اند؛ با واکاوی علت بروز مشکلشان می دیدم که مهمترین مشکل آن ها عدم تأمین عاطفی از طرف همسر بوده است.
http://www.hamandishi-dini.ir/?p=1326